Beleggen via vermogensbeheerder


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

U kunt uw beleggingen uitbesteden aan een vermogensbeheerder. Met name wanneer uw beleggingen van groot belang zijn voor de toekomst, kan dit een goede beslissing zijn. Dat vereist wel een gedegen selectie vooraf.

Niet alleen om u te verzekeren dat uw vermogensbeheerder werkt op een wijze waar u niet wakker van ligt. Maar ook of de communicatie en het beleggingsbeleid bij uw wensen aansluit. En zeker niet onbelangrijk, u kunt vanaf de start een goede vertrouwensband opbouwen.

Een goede vermogensbeheerder maakt een volledige inventarisatie van uw situatie nu en uw wensen en mogelijkheden voor de toekomst. Met die kennis houdt het bedrijf voor u te allen tijde uw beleggingen in de gaten. En handelt alleen wanneer nodig. Een goede vermogensbeheerder beschikt dan ook over juiste procedures.
 

Onafhankelijke vermogensbeheerder

Een onafhankelijke vermogensbeheerder is niet gebonden aan een andere financiële dienstverlener. Het voordeel dat daarin schuilt, is dat ze niet gebonden zijn aan bepaalde producten of adviezen. Een onafhankelijke vermogensbeheerder kan elke belegging doen die bij u past.

Let wel op of er geen verborgen kosten zijn, zoals kick back provisies en dergelijke. Vraag aan de vermogensbeheerder waarmee u in zee wenst te gaan, waar de verdiensten uitkomen. Vermogensbeheer is inmiddels vanaf kleine bedragen mogelijk!
 

Goede vermogensbeheerder vinden

Een goede richtlijn bij uw selectie van een goede vermogensbeheerder zijn de registers van het DSI. Staat uw gewenste vermogensbeheerder hierin vermeld als ter zake kundig, dan kunt u ervan uitgaan dat hij of zij over de juiste kennis beschikt. Bijkomend voordeel is dat uw vermogensbeheerder over een goede klachtenprocedure beschikt.

Overigens biedt de vermogensbeheerder soms ook als broker een execution only variant.

Elke vermogensbeheerder dient over een vergunning te beschikken van de AFM.
Controleer dit eenvoudig via de website van de AFM.

 

Gerelateerd: