Nico Pantelis versus Maarten Verheyen


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

Maarten VerheyenNico Pantelis

 

Nico Pantelis (Slim Beleggen) interviewt Maarten Verheyen (TradersOnly)

 

 

1. Hoeveel jaar zit je nu in het vak en wat was je beweegreden om de beleggingen in te gaan?

Ik zit ondertussen 15 jaar in het vak. Ik was al op zeer vroege leeftijd geïnteresseerd in de beurs. Ik kocht mijn eerste aandelen toen ik twaalf was. En aangezien ik me niet echt thuis voelde in de bankwereld leek het me, op mijn 22ste, een goed idee om zelf een bedrijf te starten.

Dat bedrijf was vervolgens het eerste bedrijf in de Benelux dat een betalende nieuwsbrief (SMART Capital) voor beleggers op de markt introduceerde. Ondertussen publiceert Mr. Market twee betalende nieuwsbrieven en sinds begin 2013 hebben we ook beurs.com gelanceerd. Inmiddels zitten we aan 10.000 bezoekers per dag voor deze website.
 

2. Wat zijn jouw favoriete beleggingen?

Mijn favoriete beleggingen zijn vandaag goud, zilver en de mijnaandelen. Hier liggen de kansen voor de komende jaren.
Ik zie goud als een uitstekende manier om je koopkracht te beschermen. Wat er ook gebeurt. Inflatie of deflatie. Ik verwacht echter de komende jaren een rush naar goud, waarbij beleggers steeds meer naar goud grijpen om hun vermogen in veiligheid te brengen tegen geldontwaarding, maar ook de komende bail-ins.
 

3. Hoe ben je in het vak van broker terecht gekomen?

Ik zag ruimte op de markt voor een broker die zich richt op de actieve belegger. Dit segment van de markt heeft bijzondere noden en deze werden elders niet voldoende ingevuld. Dat is de reden waarom ik TradersOnly ben gestart. Actieve beleggers kunnen er terecht voor de laagste tarieven, een professioneel handelsplatform en gratis beleggingstips.
We zijn ondertussen 3 jaar bezig en het loopt eigenlijk als een trein. Dit jaar zullen onze klanten ongeveer 600.000 transacties doen! Dat bewijst dat meer en meer actieve beleggers vallen voor ons superieure aanbod.
 

4. Waar zie je de markten naartoe evolueren?

Ik denk dat we vroeg of laat een nieuwe crisis krijgen. Ik heb vanaf de start van deze crisis geschreven dat dit een schuldencrisis is. Maar aangezien we een teveel aan schulden hebben aangepakt met een extra dosis schulden, is het probleem vandaag alleen maar groter geworden. Er is helemaal niets opgelost en ik verwacht dat we daarvan de rekening nog gepresenteerd krijgen.

Die rekening wordt betaald via inflatie, bail-ins en/of defaults. Er ligt nog heel wat pijn in het verschiet en als belegger is het vandaag belangrijker dan ooit om te focussen op de diverse risico's die je portefeuille bedreigen.
 

5. Welke informatie wil je graag nog aan de bezoekers van BeursEffecten meegeven?

Wees kritisch, maak je huiswerk en hou je emoties onder controle!
 

Volgende interview: Maarten Verheyen versus Marc Lendfers
Vorige interview: Michiel Rietveld versus Nico Pantelis