Michiel Rietveld versus Nico Pantelis


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

Nico PantelisMichiel Rietveld

 

Michiel Rietveld (Belegger.nl) interviewt Nico Pantelis (Slim Beleggen)

 

 

1. Hoeveel jaar zit je nu in het vak en wat was je beweegreden om de beleggingen in te gaan?

Ik ben nu bijna 20 jaar actief op de beurs, waarvan zo’n 10 jaar professioneel. Ik werd ooit door een leraar economie gefascineerd met de uitspraak ‘Alle belangrijke gebeurtenissen hebben hun oorsprong bij de macht, de macht draait om geld en de bron van het geld is de beurs’. Sindsdien heb ik de ‘beursmicrobe’ flink te pakken.
 

2. Je bent eerder als analist werkzaam geweest, maar hebt toen besloten om de overstap te maken naar ondernemer in de beleggerswereld, hoe is dat zo gekomen?

De markt heeft me in zekere mate gedwongen om een idee om te zetten in de praktijk. Ik liep al jaren rond met de gedachte om een eigen analysebedrijf op te richten, maar als je een goedbetaalde baan met aanzien hebt (Equity Analyst – KBC Securities), dan hak je die knop niet zo snel door. Toen de crisis in alle hevigheid toesloeg, wist ik dat het moment gekomen was om mijn kans te grijpen.
 

3. Beleg je nu zelf ook en naar wat voor bedrijven kijk je?

Ik beleg zelf ook in de favoriete segmenten van Slim Beleggen. Dat deed ik overigens al jaren voordat ik het bedrijf oprichtte, want zo hebben de thema’s uiteindelijk vorm gekregen op onze site. Ik blijf zonder meer een actieve belegger, ook als ondernemer.
 

4. Ik ken je als iemand die veel weet over de technologiebedrijven op de beurs, zijn er een paar grote trends waar beleggers de komende jaren rekening mee moeten houden en op in kunnen spelen?

Toevallig ben ik ook nu de verantwoordelijke analist voor het Technologie Rapport, een uitgave die zich specifiek richt op de technologiesector op de beurs. Hierin gaan we op zoek naar de nieuwe trends in deze boeiende wereld. Ik was van oudsher ook altijd de technologie en small cap specialist. En ik heb die vaardigheden blijkbaar nog niet verleerd: we stootten inmiddels al op enkele pareltjes in de technologiewereld, zoals 3D printing, cloud solutions, aerospace, drones, zonnecellen, Tesla Motors, … De rendementen spreken inmiddels tot de verbeelding. Zo zie je maar, oude liefde roest niet.
 

5. Welke informatie wil je graag nog aan de bezoekers van BeursEffecten meegeven?

Voor de lezers is het belangrijk om te weten wat Slim Beleggen anders maakt in de markt. We zijn een platform dat zich specialiseert in de seculaire beurstrends. Dat wil zeggen, de meerjarige trends op de financiële markten. We pikken deze in een vroeg stadium op, lang voor de grote massa ervan gehoord heeft, en rijden de rit zo ver mogelijk uit, tot dat iedereen wil instappen. Dan is het voor ons tijd om afscheid te nemen en opzoek te gaan naar nieuwe kansen in onbekende markten.
 

Volgende interview: Nico Pantelis versus Maarten Verheyen
Vorige interview: Karel Mercx versus Michiel Rietveld