Marc Vijver versus René Frijters


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

René FrijtersMarc Vijver

 

Marc Vijver (Index People) interviewt René Frijters (Knab)

 

 

1. Hoeveel jaar zit je nu in het vak en wat was je beweegreden om de beleggingen in te gaan?

Ik werk sinds 1991 in de bank en effectenwereld, maar zie mijzelf niet als bankier of beursexpert. Wel weet ik hoe je online banken/brokers moet opzetten/leiden en hoe je er achter komt wat klanten willen.
 

2. Je hebt in het verleden Alex Beleggersbank opgezet en zet nu Knab Bank op. In hoeverre is dit anders dan je al gedaan hebt?

Compleet verschillend. In vergelijking met een broker is een bank eigenlijk maar een ‘langzaam’ bedrijf. Bij Alex bouwden we alle software zelf, nu is het echt assembleren van software pakketten. Maar ook het gebruik van social media is nieuw (betrokkenheid van klanten), de verwachtingen zijn veel hoger gespannen en we maken bij Knab een veel professionelere start. Wat hetzelfde is gebleven is de wijze waarop we klanten willen verwennen. Daarin lijken Alex en Knab heel erg veel op elkaar. 
 

3. Bij Knab staat de klant voorop. Waarin merkt de klant dat dan?

In alles! Maar het meest zichtbare is het Financieel Dashboard, het Financieel plan en onze Alerts. Al deze elementen zorgen ervoor dat de klant slimmer omgaat met zijn geld en in staat is zijn financiële doelen te bereiken. Het Financieel Dashboard geeft een overzicht van je financiën per vandaag ongeacht bij welke aanbieder je deze aanhoudt. Het plan geeft een prognose naar de toekomst met mogelijkheden tot scenario analyse (bijv. wat gebeurt er als ik eerder met pensioen wil of arbeidsongeschikt wordt). De Alerts wijzen je pro-actief op te behalen financieel voordeel. 
 

4. Waar staat Knab over 3 jaar voor? En is er ambitie om dit Europees uit te rollen?

Altijd lastig, maar ik hoop dat alle klanten dan ambassadeur zijn van Knab en dus iedereen adviseren om bij Knab te gaan bankieren. Ons producten- en dienstenpakket zal dan sterk zijn uitgebreid en wellicht hebben we dan 1 of 2 flagstores. Voor het buitenland zijn nog geen concrete plannen, maar onze aandeelhouder Aegon is een internationale speler en wil liefst ook het Knab concept in het buitenland uitrollen.
 

5. Welke informatie wil je graag nog aan de bezoekers van BeursEffecten meegeven?

Kijk eerst goed naar je doelen die je wil bereiken met beleggen en neem niet meer risico dan noodzakelijk is om deze doelen te bereiken. De basis hiervoor is je financieel plan dat je voorlopig alleen bij Knab online zelf kunt samenstellen.

 

Volgende interview: René Frijters versus Sven Bouman
Vorige interview: Anne Gram versus Marc Vijver