Leon Hillen versus Selwyn Duijvestijn


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

Selwyn DuijvestijnLeon Hillen

 

Leon Hillen (VermogensVisie) interviewt Selwyn Duijvestijn (SDBeleggen)

 

 

1. Hoeveel jaar zit je nu in het vak en wat was je beweegreden om de beleggingen in te gaan?

Toen ik in 2009 op internet begon te schrijven over mijn manier van handelen, kreeg mijn beursblog al snel veel bezoekers. Mijn website SDBeleggen.nl is gestart voor mijzelf. Het opschrijven van koersdoelen, weerstanden en steunzones helpt mij gedisciplineerd te blijven en niet plotseling in paniek een overhaaste handeling te doen. Nog steeds schrijf ik om deze reden dagelijks over mijn handel en wandel op de beurs en beschrijf ik mijn visie en opgemerkte kansen in columns en educatieve artikelen.

De reden waarom ik beleg is dat ik het een fascinerende en rendabele manier vindt om geld te verdienen.
 

2. Wie zijn jouw voorbeelden als belegger, trader en/of fundmanager?

Er zijn meerdere grote namen die ik als voorbeeld zie in de beleggingswereld. Van beleggers en investeerders die met weinig tot niets zijn begonnen en inmiddels een enorm kapitaal hebben opgebouwd kan ik veel leren. Speculanten als George Soros en Jim Rogers worden vaak beschouwd als onzichtbare financiële grootheden met een enorm grote macht die veel mensen te boven gaat. Vooral het feit dat deze mannen vanuit niets, naar iets zijn gegaan kijk ik erg tegenop.
 

3. Volg je de door jouw geadviseerde/besproken beleggingen ook met eigen financiële middelen en hoe ervaar je het verschil tussen ‘droogzwemmen’ en beleggen ‘om het echie’?

In eerste instantie ben ik belegger en handelaar. Pas op de tweede plaats ben ik een columnist en schrijver die het leuk vindt om over zijn eigen beleggingen te schrijven. Ik schrijf dus altijd over echte beleggingen. Het verschil tussen echt geld en beleggen met nep euro’s is namelijk zeer groot. Als het niet om je eigen centen gaat, is beleggen heel anders en vele malen gemakkelijker.
 

4. Hoe zie jij als relatief jonge beursboy je toekomst in deze branche, wat ambieer je en welke droom zie je graag waargemaakt worden?

Momenteel wordt mijn nieuwsbrief, waarin ik medebeleggers tip omtrent kansen en waarschuw voor valkuilen op de beurs, gelezen door duizenden beleggers. Toch kan dat aantal altijd nog groter worden. Ik beleg en handel veel op de Amerikaanse beurs. De Nederlandse en Belgische belegger doet in mijn ogen veel te weinig met buitenlandse fondsen. Daar wil ik hen graag op wijzen.

Ik zie een toekomst voor me waarin ik als zelfstandig belegger mijn winst behaal op de beurs en daarnaast middels een eigen fonds voor particulieren de mogelijkheid bied om mij 1-op-1 te volgen in mijn beleggingen.
 

5. Welke informatie wil je graag nog aan de bezoekers van BeursEffecten meegeven?

Als ik de bezoekers van BeursEffecten één tip mag geven, dan is het om niet teveel te willen handelen. Er is een tijd om te kopen, te verkopen en een tijd om te gaan vissen. Vooral die laatste optie wordt door veel beleggers te weinig ingezet. Beleggen is in veel gevallen het juiste moment afwachten en dan toeslaan. Het afwachten en op de handen zitten is het lastigste van de beurs. Hierdoor stappen teveel beleggers te snel in of nemen te vroeg hun winst. Mijn tip is dan ook om niet teveel te handelen, maar altijd op het juiste moment toe te slaan.
 

Volgende interview: Selwyn Duijvestijn versus Pascal Roos
Vorige interview: Sjon Reijers versus Leon Hillen