Jan Alle Wijma versus Rene van de Vondervoort


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

Rene van de VondervoortJan Alle Wijma

 

Jan Alle Wijma (Waves2Trade) interviewt Rene vd Vondervoort (OptieTrading.com)

 

 

1. Hoeveel jaar zit je nu in het vak en wat was je beweegreden om de beleggingen in te gaan?

Beleggen heeft me altijd geïnspireerd, al sinds de middelbare school. Sinds 1990 beleg ik. Destijds fietste je naar de bank bij je in het dorp en kocht je wat aandelen. Je moest daarvoor bij iedere transactie een formulier invullen waarop je opschreef wat je precies wilde.

Een paar weken of maanden later vroeg je aan die bankmedewerker hoe het ermee stond. Dan was je weer op de hoogte van je ''portefeuille''. Je kunt je niet meer voorstellen met de huidige ontwikkelingen dat het destijds op die manier ging.
 

2. Ik las dat je jaren bij de Rabobank hebt gewerkt als DSI-Senior beleggingsadviseur, wat heeft je doen besluiten om voor jezelf te beginnen?

Een fataal auto-ongeluk in januari 2007 maakt het onmogelijk om deze drukke baan nog bij de bank te doen. Ik werk dus sindsdien vanuit huis.
 

3. Ben je een technisch analist of gebruik je ook andere technieken/methodieken bij het bepalen van je beleggingsbeslissingen?

Er is al veel geschreven over de manipulatie die al jaren gaande is op de financiële markten. De ''oude'' technische analyse werkt niet meer. De markten hebben een indrukwekkend herstel laten zien sinds de bodem van maart 2009. De verruimingsmaatregelen die sindsdien wereldwijd worden toepast (VS, Japan, UK en ECB) hebben de rust op de markten doen terugkeren. De balansen van de banken staan er ondanks alles momenteel niet gezonder voor dan 5 jaar geleden. Er moet nog veel gebeuren. Om die redenen durft Bernanke het ook niet aan om de maatregelen nu al terug te draaien. Hij laat het over aan zijn opvolger. Het blijft een gevaarlijk experiment met in mijn ogen uiteindelijk geen winnaars.
 

4. Wat zijn jouw verwachtingen voor de AEX in de komende maanden?

De eindejaarsrally zal wel komen. Is eigenlijk al bijna een maand bezig. Sinds 2007 zien we ook dat de beurzen ieder jaar in november een terugslag laten zien. Dat is wat ik eigenlijk ook voor komende weken verwacht. Na die dip van november dus een nieuwe rally. De laatste rally, want 2014 wordt in mijn beleving een slecht jaar voor de markten.
 

5. Welke informatie wil je graag nog aan de bezoekers van BeursEffecten meegeven?

Op de chat van optietrading bespreken we dagelijks de trends van de beurzen. Het is ook leerzaam voor de beginnende beleggers. Neem er ook eens een kijkje? Het is gratis. U bent welkom! 
Never trade alone.
 

Volgende interview: Rene van de Vondervoort versus Ad Nooten
Vorige interview: Pascal Roos versus Jan Alle Wijma