Execution only beleggen


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

Wanneer u via uw vermogensbeheerder, bank of internet broker op execution only basis kunt handelen, dan bent u vrij zelf de orders op te geven bij de effectenbeurs. Heeft uw bank een internetsysteem hiervoor, en dat hebben vrijwel alle serieuze partijen inmiddels, dan is dat een voordeel.

Moet u (ouderwets) telefonisch de orders opgeven aan uw bank, dan is dit in de praktijk vaak vertragend. Dat komt uw handel niet ten goede. En het kent vaak hogere kosten dan execution only via internet, terwijl er geen toegevoegde waarde is.

Met een internetsysteem heeft u meer snelheid, al bent u wel afhankelijk van de inrichting van het systeem of die dit waarmaakt. Daarnaast is er ook onderscheid te maken in de mogelijkheden die het systeem u biedt.

Wordt er kwalitatief goed streaming nieuws geleverd, heeft u de mogelijkheid grafieken te bekijken en te bewerken met technische analyse, wordt er fundamentele informatie over bedrijven geboden, welke beurzen kunt u op handelen? Zomaar een greep uit diverse vragen die bepalend kunnen zijn voor de aanbieder die u kiest.

Nadeel van execution only is dat u volledig op uzelf aangewezen bent. U krijgt geen advies hoe en waarin te handelen. Weliswaar dient getoetst te worden door de aanbieder of uw kennis voldoende is. Echter dit is geen garantie voor winst (of verlies).

Execution only is dan ook eigenlijk alleen geschikt voor de belegger die exact weet welke risico's genomen worden.